Bu yazımızda Rusya Askeri Gücü yayınladık. Ülkelerin Askeri Güçlerini öğrenmek ve karşılaştırmak için sitemizi kullanabilirsiniz.

Rusya Dünya üzerinde en çok toprak parçasına sahip ülkelerin başında yer almaktadır. Kuzeyinde Kuzey Kutup Denizi, Doğusunda Pasifik bulunmakta ve zor bir coğrafyaya sahiptir. Rusya, Bizans ve Slav kültürünün sentezinden oluşmaktadır.
Rusların bilinen tarihi 3. yy da Doğu Slavları ile başlamış, 9. yy resmen kurulmuştur. Din olarak Ortodoks Hristiyanlığı benimsenmiş ve Bizans dan çok etkilenilmiştir. Topraklarının çoğu Moğallar tarafından işgal edilmiş bir süre sonra tekrar kurulmuşlardır.
Deli Petro döneminde Dünya standartlarını yakalayan ve hedefleri olan bir ülke haline gelen Rusya da 1917 yılında başlayan isyan ile Çarlık sistemi yıkılmış ve Lenin önderliğinde Sovyetler Birliği kurulmuştur. 1991 yılında ise Sovyetler dağılmış ve adı Rusya Federasyonu olarak değişmiştir.
Federal yarı başkanlık tipi cumhuriyet ile yönetilen Rusya’da nüfusun %77’isini Ruslar oluştursa da ülkede 182 farklı etnik grup bulunmaktadır. Halkın %73’ü şehirde, geriye kalan %27’si kırsal alanlarda yaşamaktadır.
Resmi dili Ruble olan ülkenin başkenti Moskovadır. Ülkede 100’den fazla dil konuşulsa da resmi dil Rusçadır. Ülkenin büyük bölümü Ortodoks 20 Milyon kadarı da müslümandır.
Rusya büyük bir coğrafya olduğu için gezilecek ve görülecek bir çok yer vardır. Sert bir iklimi olsa da tarım konusunda çok gelişmiş bir ülkedir. Yine üretim konusunda Dünya’da en büyük ilk 5 ülke arasındadır. Ülke’de doğalgaz yatakları ve petrol yatakları bulunmaktadır. Gelirin büyük kısmı bu hammadde satışlarından gelmektedir. Yine Uçak, Tank, Silah ve ağır sanayi birçok ürünün üreticisi konumundadır.
Putin’in gelmesi ile birlikte ülkede milli gelir artmış ve eski Sovyet tarzı politikalar uygulanmaya başlamıştır. Orta Doğu’da sert bir politika izleyen Rusya komşusu olan Ukrayna’yı ilhak etmiştir.
Federasyon bayrak olarak sade ve 3 farklı renkten oluşan bir bayrak kullanmaktadır. Bu bayrağın oluşmasında farklı görüşler mevcuttur. Beyaz, Mavi ve Kırmızı renklerin Pan-Slavizm’i simgelediği görüşü en yaygın olanıdır. Slovakya, Sırbistan, Hırvatistan ve Çekya gibi ülkelerde bayraklarında bu renklere yakın simgeler kullanmaktadır.