Operasyon Adı Nasıl Oluştu?

Barış Pınarı Harekatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam’daki AK Parti kampında konuşma yaparken, “Söz bitti. Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti, belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz” demesi üzerine, sosyal medyada yapılacak askeri operasyonun adının Barış Pınarı Harekatı olacağı konusunda söylentiler yayılmaya başladı.

CumhurBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı için Dünya’dan böyle destek istedi;

“Şayet bugün bu adımı atmazsak yarın karşımıza çok daha büyük sıkıntıların çıkacağı gün gibi aşikârdır. Tehlikenin kapımıza dayanmasını beklemeyecek, sorunu kaynağında çözeceğiz. Hiç kimsenin bunun için Türkiye’yi suçlamaya hakkı yoktur. Avrupa ve Arap ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyayı bu ulvi mücadelesinde Türkiye’ye destek olmaya davet ediyorum.” Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam’daki sözlerinin üzerine, sosyal medya kullanıcıları yapılacak operasyonun adını “Barış Pınarı” olarak nitelendirdi. Twitter başta olmak üzere bir çok sosyal medya sitesinde #BarışPınarıHarekatı etiketi çok kısa süre içerisinde sosyal medya sitelerinde en çok konuşulan konular arasına girdi.
Barış Pınarı Harekatı Ne Zaman Başlayacak ? Barış Pınarı Harekatı başladı mı, Barış Pınarı Harekatı’nın amacı ne ? gibi sorulara cevap verebilmek için Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam’daki konuşmalarını dikkatle dinlemek gerekiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık. Gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma ihtimali belki bugün belki yarın denecek kadar yakındır. Hem karadan hem de havadan bu harekatı yöneteceğiz.” sözlerinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne ait jetlerin mevcut bölgece uçuşlara başladığı gözlemlendi. Peki Suriye sınır hattında son durum ne? “Barış Pınarı Harekatı” başladı mı? Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede neyi hedefliyor? Öte yandan Başkan Erdoğan’ın “Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık. Gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma ihtimali belki bugün belki yarın denecek kadar yakındır. Hem karadan hem de havadan bu harekatı yöneteceğiz” sözleri üzerine ABD jetlerinin bölgede uçuşlara başladığı gözlemlendi.

Recep Tayyip Erdoğanın konuşmasının ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de Şanlıurfa’nın ilçesi olan Suruç’un karşısında bulunan Kobani sınırında mühimmat ve silahlar ile bekliyor. ABD’nin ise bölgede bulunan terör örgütüne desteği son sürat sürüyor. Bölgede 22 adet ABD askeri üssü bulunmakta.

BARIŞ PINARI OPERASYONU NEREDEN BAŞLAYACAK ?

Barış Pınarı Operasyonu Fırat Nehri’nin doğusundaki yerleşim alanlarından oluşuyor.
Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan ve bu bölgenin en geniş yerleşim alanlarından biri olan Rakka’nın Tel Abyad ve Tabka, Halep’in Ayn El Arab, Haseke’nin Kamışlı, Amude ve Rasulayn ilçeleri, Deyrizor’un ise kuzey kesimlerinden oluşuyor.